La Mostra Viva del Mediterrani debat al voltant dels refugiats i del futur dels joves

Les trobades tindran lloc del 2 al 15 d'octubre a València.

Cartell del festival
Cartell del festival / Mostra Viva del Mediterrani

Els temes que enguany posa damunt la taula la Mostra Viva del Mediterrani són els refugiats, les dones creadores, la joventut i el futur dels joves en el Mediterrani, entre d'altres. El festival se celebrarà del 2 al 20 d'octubre amb més de 60 activitats i 20 països representats i pretén obrir un procés de reflexió sobre diversos assumptes que preocupen a les dos ribes del Mediterrani. 

El primer dels debats serà el dimecres 2 d'octubre, a les 19:00 hores, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, i estarà dedicat a analitzar la situació dels refugiats amb la projecció del documental  Les niños d'Ivry de la realitzadora francesa Anne Rizzo, que recupera l'experiència dels xiquets republicans espanyols exiliats al barri d'Ivry de París durant la Guerra Civil. Posteriorment, la conservadora en cap del patrimoni d'Ivry, Michèle Rault, conversarà amb la cineasta Giovanna Ribes.

La identitat visual mediterrània des de la perspectiva de les dones serà un tema a tractar dissabte 5 d'octubre també a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Este debat coincidirà amb les inauguracions de les exposicions “La mar d'il·lustrades” i la dedicada a Sandra Figuerola, autora del cartell d'esta edició. 

La presentació del llibre Ciudadanía y etnicidad en Bosnia y Herzegovina, d'Esma Kučukalić, centrarà el debat de dilluns 7 a la Nau (19:00 hores). Els dos últims debats parlaran sobre els joves al Mediterrani, ambdós a la Nau. El primer d'ells serà dimarts 8 d'octubre i analitzarà la situació dels joves creadors. El segon serà el dia 15 i abordarà el present i el futur dels joves al Mediterrani. 

 

Altres cites culturals remarcables en esta setena edició de la Mostra Viva del Mediterrani són la trobada de música mediterrània, la trobada d'escriptors i l'art al carrer i circ.

També et pot interessar

stats