La Mostra de València tanca la 33 edició amb més de 9.000 espectadors

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani ha projectat 87 títols: 67 llargmetratges, 6 migmetratges i 14 curtmetratges.

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani ha projectat 87 títols
La Mostra de València-Cinema del Mediterrani ha projectat 87 títols / Europa Press

La 33 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, celebrada del 18 al 28 d'octubre, va rebre un total de 9.178 espectadors. Durant el certamen s'han projectat 87 títols en 160 sessions: 67 llargmetratges, 6 migmetratges i 14 curtmetratges, a més, els espectadors van poder gaudir de 22 estrenes nacionals. El festival ha comptat amb més de 35 convidats internacionals, 89 periodistes acreditats, el 39% de premsa especialitzada.

Unes xifres que “demostren que hi havia ganes de Mostra, que els valencians i les valencianes la trobaven a faltar i que València té potencial per a ser el referent audiovisual del Mediterrani”, assegura la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello. 

L'edil ha valorat la tornada del festival, després d'una parada de set anys, “convertit en una cita obligada per als amants del cinema contemporani, amb una proposta audiovisual cuidada i dinàmica així com un espai de reflexió per a repensar el Mediterrani”.

Per la seua part, la directora de la Mostra de València, Rosa Roig, remarca “la proposta tan ferma” amb la qual es vol “aconseguir posicionar la Mostra com un festival de referència de la ciutat”.

Eduardo Guillot, responsable de programació, ha destacat que el fet de “tindre sales fregant el ple per a veure pel·lícules de Tunísia o el Líban, inèdites a Espanya, demostra que tenia sentit recuperar l'essència original de la Mostra. El públic ha apreciat la qualitat de la proposta artística”, ha asseverat.

La secció oficial i la secció informativa han sigut les que han tingut una major afluència de públic. Una altra de les propostes programàtiques que millor ha funcionat és la didàctica Mostra dels Instituts, projeccions escollides per la seua temàtica, per on van passar 812 alumnes de 18 centres educatius de secundària de València. 

També et pot interessar

stats