La Mostra de València s’integra en la Conférence Permanente de l'Audiovisuel Mediterranéen

L’associació aglutina agents del sector audiovisual de la conca mediterrània i estableix xarxes entre productors, festivals, distribuïdors i canals de televisió.

Gala inaugural de la passada edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani
Gala inaugural de la passada edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani / À Punt Mèdia

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani s’integra en la Conférence Permanente de l'Audiovisuel Mediterranéen (Copeam), una associació sense ànim de lucre, que formen entitats de l’àmbit audiovisual d’Europa, el nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà, i que es dedica a promoure el diàleg i la integració cultural a la regió mediterrània.

La inclusió del certamen valencià en aquesta entitat s’ha aprovat, per unanimitat, en l'última reunió del comité directiu de Copeam. La Comissió de Cinema, Festivals i Cultura treballa per afavorir la producció i la circulació de les obres audiovisuals a la regió mediterrània. Té com a objectiu fomentar la creativitat, especialment dels joves talents, a través de la creació de xarxes entre els principals actors del mercat audiovisual euromediterrani: productors, festivals, distribuïdors i canals de televisió.

Visibilització internacional

En opinió de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, la integració en Copeam és “un pas més en la voluntat de visibilitzar el festival fora d'Espanya i d’establir llaços amb entitats i institucions de l'àmbit mediterrani que permeten situar València en el mapa audiovisual internacional”.

Per a instaurar una xarxa d'intercanvi i suport a favor dels festivals cinematogràfics del Mediterrani, Copeam organitzarà una reunió professional a l'abril del 2020, a la seu de Roma.

També et pot interessar

stats