La Mostra de València retrà homenatge pòstum al cineasta Toni Canet

El festival cinematogràfic, del qual À Punt és mitjà oficial, comença el 24 d'octubre al Teatre Principal de València.

VÍDEO | La Mostra de València retrà homenatge pòstum al cineasta Toni Canet

A la 34 edició de la Mostra de València, que començarà el 24 d'octubre al Teatre Principal de València i de la qual À Punt Mèdia és mitjà oficial, es farà un homenatge en memòria del director de cinema valencià Toni Canet, que va morir al novembre.

Algunes de les pel·lícules que va dirigir es projectaran en un cicle que repassarà tota la filmografia d'aquest director, productor i guionista. Hi destaquen el llargmetratge pòstum Calç blanca, negro carbón (2017), que es podrà veure en la gala inaugural del festival cinematogràfic.

La pel·lícula, rodada entre Terol i la població valenciana de Llutxent, reviu el procés de la producció tradicional de la calç i del carbó als pobles i zones rurals que han cultivat aquestes tècniques durant segles.

Toni Canet va realitzar i produir nombroses pel·lícules, documentals i spots publicitaris, a més de dirigir la primera sèrie de ficció de producció pròpia realitzada per la televisió autonòmica valenciana Benifotrem (1985).

En la mostra, es projectaran Amanece como puedas (1988) i La camisa de la serp (1996), dues pel·lícules que suposaren l'inici de la seua carrera, i la guanyadora del premi a millor documental en la Seminci Les ales de la vida (2006).

A banda d'aquest homenatge, la Mostra de València, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura i la Fundació SGAE, publicaran el llibre El fill del calciner, del periodista i escriptor Carlos Aimeur, que reconstrueix la seua vida i obra mitjançant els testimonis d'amics, companys i familiars.

També et pot interessar

stats