La Mostra de València premia la pel·lícula turca 'The Announcement' amb la Palmera d'Or

El premi À Punt ha sigut en el llargmetratge 'Fatwa'.

VÍDEO | La Mostra de València premia la pel·lícula turca \'The Announcement\' amb la Palmera d\'Or

La 34 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani ha fet públics els guanyadors d'aquesta edició en una gala al Teatre Principal de València.

El més destacat del certamen, reconegut amb la Palmera d'Or i 25.000 euros, és per la pel·lícula The Announcement, del director turc Mahmut Fazil Coskun. La pel·lícula és una brillant comèdia sarcàstica sobre un intent fallit de colp militar a Turquia, amb un humor àcid que segueix els treballs d'Aki Kaurismäki i els germans Coen.

El jurat ha considerat que The Announcement mereix la Palmera "per la visió i l'habilitat del director i per la perfecta execució de tots els seus departaments així com per triar un estil còmic i absurd per a explicar una història atrevida i oportuna". El llargmetratge, a més, ha aconseguit els premis a millor guió i millor fotografia.

La Palmera de Plata, dotada amb 10.000 euros, ha sigut per a The Day I Lost my Shadow, de la directora siriana Soudade Kaadan. I la Palmera de Bronze, dotada amb 5.000 euros, se l'ha enduta la producció francesa Sympathy for the Devil, de Guillaume de Fontenay.

El jurat ha concedit els següents premis: millor direcció per a la documentalista italiana Michela Occhipinti per Flesh Out; millor interpretació masculina per a Ahmed Hafiene per Fatwa; millor interpretació femenina per a Emilie Pipponier per Alice, i millor banda sonora per a Marius Leftarache per A Shelter Among the Clouds'

Premi À Punt

D'altra banda, el premi À Punt, dirigit a la pel·lícula que "promoga els valors d'integració social, civisme, cooperació i pau, des del respecte a la diversitat de social, de gènere, cultural i geogràfica", ha sigut per a Fatwa, amb guió i direcció de Mahmoud Ben Mahmoud. Aquest premi porta implícita l'adquisició dels drets d'emissió per part d'À Punt Mèdia.

À Punt valora especialment la capacitat del seu director per a retratar les diferents sensibilitats islàmiques que conviuen a Tunísia després de la Primavera Àrab i els canvis socials que se'n deriven. Igualment, el film radiografia l'impacte que els processos de radicalització religiosa tenen en les relacions individuals i posa la mirada sobre el paper de la dona en un entorn que li és estructuralment desfavorable.

També et pot interessar

stats