La Mostra de València posa sobre la taula l'assetjament sexual amb la pel·lícula ‘Nome di donna’

La producció italiana reflexiona sobre sexe, poder, diners i lluita per l’autoestima en el món laboral de la dona.

Fotograma de la pel·lícula ‘Nome di donna’
Fotograma de la pel·lícula ‘Nome di donna’ / Europa Press

El film Nome di donna arriba aquest dimarts a la Secció Oficial de la 33a Mostra de València. Una cinta del director Marco Tullio Giordana que posa damunt la taula l'assetjament sexual i laboral i que s'estrena en un any en el qual el moviment #MeToo ha aconseguit unir les dones de Hollywood que han patit assetjament o abusos.

Al costat de la guionista Cristina Mainardi, Tullio Giordana narra les vivències de Nina (Cristiana Capotondi), una jove mare, que deixa Milà per a mudar-se a un xicotet poble de la Llombardia. Allà troba treball en una prestigiosa clínica per a ancians que amaga un secret fosc. Nina s'adona que el director de la clínica s'ha aprofitat sexualment de les cuidadores femenines de la residència durant anys i aquest continuat abús ha sigut cobert tant pel personal com pel sacerdot local. Amb el suport d'una advocada de drets femenins, la protagonista trenca el silenci i s'enfronta als altres membres del personal i a l'Església catòlica.

Amb aquesta trama, Tullio Giordana explica: "volia parlar de la víctima que es rebel·la, que lluita. Empoderar la dona enfront dels malvats", i denunciar com l’autoestima de les dones es veu atacada diàriament.

Candidata al Premi À Punt al compromís amb la igualtat 

La pel·lícula podria passar a ser una de les possibles seleccionades dins del premi que atorgarà À Punt a la “pel·lícula de la secció oficial que millor assumisca el compromís per a avançar en la igualtat entre homes i dones”. Enguany les dones seran grans protagonistes, tant les actrius i directores, com les històries que tracten les seues problemàtiques.

També et pot interessar

stats