La Mostra Reclam busca remoure consciències

Un mes dedicat al circ, a la dansa i al teatre a les comarques de Castelló.

La mostra de Teatre Reclam omplirà els escenaris d'onze municipis de Castelló.
La mostra de Teatre Reclam omplirà els escenaris d'onze municipis de Castelló.

Aquest divendres es posa en marxa una de les propostes culturals més importants de la tardor a les comarques de Castelló, la Mostra Reclam. Aquest és un festival on caben propostes teatrals, circenses i de dansa, i a més és tan ambiciós que es deplegarà per 11 escenaris d'11 localitats diferents.

Des del 2 de novembre i fins al 2 de desembre es duran a escena obres de tarannà social o amb perspectiva de gènere, en què les dones són les autèntiques protagonistes. Aquesta és l'edició que fa 26 d'un festival que té la intenció de provocar la reflexió entre els espectadors.

És per això que d'entre els 62 espectacles que oferiran les 40 companyies participants hi trobem títols com Bird, un muntatge que aborda la problemàtica dels immigrants amb un muntatge original inspirat en Hitchcook. O també Bésame 2.0, al voltant de les relacions tòxiques i la violència de gènere. La Zaranda - Teatro Inestable de Ninguna Parte durà al Paranimf Ahora todo es noche, una fotografia social de la gent sense sostre.

També hi trobarem 10 espectacles de dansa contemporània i 11 per a un públic més jove. Aquesta és una iniciativa de la Universitat Jaume I dirigida per Antoni Valesa i en la qual també participen els ajuntaments d'Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló, la Vall d’Uixó, Vilafranca, Vila-real, Vinaròs, la regidoria de Juventut d'Orpesa, la Fundació Caixa Castelló, l'Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló.

Aquesta edició també farà un homenatge al creador de Vinaròs Carles Santos amb la proposta ''Santos, viu!''. L'espectacle es podrà veure al Paranimf el 23 de novembre, on una sèrie d'amics i col·laboradors recordaran la figura del Santos amb un espectacle de textos, música i moviment protagonitzat per alumnes de l'Aula d’Arts Escèniques Carles Pons de l'UJI. Servirà per a commemorar el primer aniversari de la mort de Carles Santos el 4 de desembre del 2017.

També et pot interessar

stats