La mostra "Gramàtiques tèxtils" porta a Alacant els universos tradicionals femenins als museus

Allotjada a l’Espai Sèneca d’Alacant, reivindica l’art a través de les faenes tradicionalment lligades a les dones 

"Gramàtiques tèxtils" es pot veure a l'Espai Sèneca d'Alacant fins al 2 de juny / À Punt NTC

L'exposició “Gramàtiques tèxtils”, que es pot veure a l'Espai Sèneca d'Alacant, és una mostra de diversos universos tradicionals femenins que abandonen els espais domèstics per a entrar en els museus. En aquesta mostra faenes tradicionalment lligades al món de les dones com ara brodar, trenar, teixir i fer ganxo escapen de les llars i els tallers per a reivindicar l'art en majúscules. Tècniques que domina l'artista tèxtil alcoiana Aurèlia Masanet, que ha crescut entre fils i papers perquè són pare li va ensenyar tot sobre el món dels telers des de ben menuda. 

Amb papers de seda plegats i fibres metal·litzades, Masanet ha creat una de les obres que es poden veure en l’exposició. Fissures, diu, és un homenatge a sa mare. Un total de setze artistes presenten obres en “Gramàtiques tèxtils” com ara escultures trenades amb paper higiènic, bandes de seda amb missatges d'empoderament, brodats, teixits i fils que combinen la tradició, l'art i el temps.

L’escultora Susana Guerrero, construeix atrapasomnis amb cables de camions i explica que, en totes les peces tèxtils, el temps és una part molt important perquè “queda intrínseca en elles”. En les obres que exhibeix en aquesta mostra treballa amb la boca com la porta del cos. 

Guerrero i Masanet són les úniques artistes alacantines que participen en aquesta exposició sobre la construcció de la feminitat que es pot visitar a l'Espai Sèneca d'Alacant fins al 2 de juny.

També et pot interessar

stats