La mostra “Art Contemporani de la Generalitat Valenciana” fa parada al Centre del Carme

S'exposen díhuit obres de díhuit artistes valencians que van ser adquirides l'any 2018.

L'exposició es troba al Centre del Carme Cultura Contemporània de València fins el 19 de gener.
L'exposició es troba al Centre del Carme Cultura Contemporània de València fins el 19 de gener.

El Centre del Carme ha presentat aquest dijous la nova exposició de la col·lecció “Art contemporani de la Generalitat Valenciana. Preguntes i respostes”. Va fer la parada al Museu de Belles Arts de Castelló la primavera passada. Després va viatjar al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant i ara estarà fins al 19 de gener al Centre del Carme Cultura Contemporània de la ciutat de València. I la següent destinació s’adaptarà per a viatjar a les actuals capitals culturals valencianes, Altea i Vilafranca. La mostra està formada per les díhuit obres, de díhuit artistes valencians, adquirides en 2018.

Al Centre del Carme l'exposició se centra en una reflexió al voltant de preguntes i respostes. L’artista i teòric uruguaià, Luis Camnitzer, n’és el comissari, i parteix de la idea que les obres d’art són respostes dels artistes a diferents problemes, tant de caràcter social com del mateix àmbit de la creació. “Art contemporani de la Generalitat Valenciana. Preguntes i respostes” és una proposta/exercici de Luis Camnitzer sobre aquesta col·lecció.

El propòsit de l’exposició és experimentar amb un model de comissariat centrat en l’activació pedagògica de les pràctiques artístiques en diàleg amb els públics. A partir d’aquest conjunt artístic s’ha desenvolupat un projecte de comissariat pedagògic per mitjà del màster Permea de Mediació i Educació mitjançant l’Art del Consorci de Museus.

Alumnat de Permea ha estat treballant sota la supervisió dels directors del màster, així com de l’expert Luis Camnitzer, i han presentat diferents propostes de mediació que estan abordant la creació actual de manera innovadora.

La proposta per al Centre del Carme s’articula per mitjà de diferents accions que ocorreran en l’entorn urbà en connexió amb les obres que es mostren en la sala i mitjançant una difusió educativa. Ja al Centre del Carme, el públic serà convidat a descobrir quines són les preguntes a què respon cada una de les peces. Es fomentarà així la participació, que quedarà registrada i exposada a la sala de Preguntes i Respostes, de manera que la resta dels visitants puguen interactuar amb elles.

El resultat és una exposició que es configura i que va prenent forma amb les aportacions del públic, que forma part de la creació artística en primera persona.

També et pot interessar

stats