'La mort de Guillem', premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió

El telefilm se centra en l'assassinat el 1993 del jove antifeixista valencià Guillem Agulló.

Escena de 'La mort de Guillem'
Escena de 'La mort de Guillem'

La mort de Guillem, pel·lícula per a televisió coproduïda per À Punt Mèdia, ha sigut guardonada amb el premi Gaudí a la millor pel·lícula televisiva aquesta vesprada. 

Dirigit per Carlos Marques-Marcet, el telefilm, escrit per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas, se centra en l'assassinat en 1993 del jove antifeixista valencià Guillem Agulló a mans d'un grup d'ultradreta. 

Enguany, l'Acadèmia del Cinema Català ha decidit celebrar la 13a edició dels Premis Gaudí amb una en horari de vesprada per complir amb el toc de queda. L'entrega de premis s'ha fet presencialment, però amb un aforament reduït al 30%. 

La pandèmia ha passat factura al cinema en català, ja que només sis llargmetratges optaven al premi a la millor pel·lícula de ficció en llengua catalana, una de les xifres més baixes de la història dels guardons.

La mort de Guillem ha obtingut també el premi a millor pel·lícula, millor guió i millor actriu protagonista en la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià i el premi del públic en la cinquena edició del Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles (Los Angeles Television, Script and Film Festival).

L’estrena més vista en la història d’À Punt

Aquest llargmetratge és l'estrena més vista en la història d'À Punt. L'emissió de la pel·lícula va aconseguir que el prime time obtinguera un rècord històric, amb un 11,3% de share, i va reunir 201.000 valencians i valencianes davant el televisor. Per streaming, 7.000 persones més, des de 54 països diferents, van assistir a l'estrena des dels seus sofàs.

També et pot interessar

stats