'La mort i la donzella' converteix la dansa valenciana en una ferma aspirant als premis Max

L’espectacle de la ballarina il·licitana Asun Noales té quatre nominacions, entre les quals al millor espectacle i a la millor coreografia

Un dels moments de la representació del muntatge de Noales candidat al Max / À Punt NTC

La mort i la donzella, l’espectacle de la coreògrafa il·licitana Asun Noales, pot portar a la Comunitat Valenciana fins a quatre premis Max l'octubre que ve. El muntatge, que s’endinsa en un quartet de corda de Schubert, ha destacat entre els més de 430 espectacles que aspiraven a algun dels premis més rellevants de les arts escèniques espanyoles i és finalista en quatre categories, entre les quals la de millor espectacle de dansa.

El muntatge produït per l’Institut Valencià de Cultura també pot emportar-se la “pometa” per la millor coreografia de la 24 edició dels Max i és finalista en altres dos categories que distingeixen la disposició escènica. Concretament, La mort i la donzella competeix en la categoria de millor disseny de l’espai escènic, que ha creat Luis Crespo, col·laborador habitual de Noales, i en la categoria de millor il·luminació, que va estar a càrrec del veterà Juanjo Llorens, que té tres Max d’edicions anteriors.

La vida i la mort

Noales, una de les coreògrafes més destacades de dansa contemporània del panorama actual, en La mort i la donzella fa una revisió contemporània del quartet de corda núm. 14 en re menor de Franz Schubert. La coreògrafa convida a viatjar els espectadors a través d’element existencials com la vida o la mort. “Parla d’una mort jove, d’una donzella que no està preparada per a anar-se’n, no vol anar-se’n al costat fosc, a l’altre costat”, apuntava la mateixa Asun Noales a À Punt quan va presentar aquest muntatge.

L'espectacle es va estrenar l'octubre passat a Elx i s'ha produït totalment en aquesta població, dins de l’aposta de l’Institut Valencià de Cultura per descentralitzar les produccions pròpies més enllà de les capitals.   

El pròxim 4 d’octubre es desvelarà a Bilbao si finalment La mort i la donzella aconsegueix alguns dels guardons als quals està nominat. Eixa nit, a més dels 20 guardons que es concediran als finalistes de les arts escèniques, es lliurarà el premi d’honor a l’actriu Gemma Cuervo. 

També et pot interessar

stats