Moros i Cristians de Dénia demana disculpes per l’accidentada Desfilada de Gala

El majoral major de sant Roc ha presentat la seua dimissió, després que un fester, aparentment embriac es desplomara a terra mentre desfilava

Un dels instegrants de l'Esquadra del Mig cau durant la Desfilada de Gala dels moros i cristians de Dénia
Un dels integrants de l'Esquadra del Mig cau durant la Desfilada de Gala dels moros i cristians de Dénia / @uelorabut

La Desfilada de Gala de les festes de Moros i Cristians de Dénia (Marina Alta) ha estat marcada enguany per un contratemps protagonitzat el passat dilluns pels majorals de sant Roc, quan un dels seus integrants, aparentment embriac, va caure trencant el ritme de la filà.

Els majorals, que formen íntegrament l’Esquadra del Mig, són els encarregats de l'organització dels actes festius de sant Roc, patró de la localitat.

Els fets han motivat la difusió d’un comunicat per part de la Federació de Moros i Cristians (Femmicc) de Dénia en què la seua presidenta, Sonia Pérez, explica que l’esquadra no ha estat mai formada per festers dels Moros i Cristians i que la seua participació és resultat d’una “mostra d'agermanament i suport a aquesta associació”.

“Els fets són d'extrema gravetat”, afegeix Pérez, que afirma que han danyat la imatge de la festa i de la ciutat, “especialment enguany que ha sigut reconeguda com a festa d'interés turístic autonòmic”.

A conseqüència dels fets ocorreguts, el majoral major ha presentat la seua dimissió i ha indicat que no tornaran a desfilar pels carrers de Dénia.

També et pot interessar

stats