Els Moros i Cristians d'Alcoi ja són BIC

La celebració ha contribuït a la conservació d'oficis tradicionals i a superar la crisi del teixit industrial i conflictes socials

VÍDEO | Els Moros i Cristians d\'Alcoi ja són BIC

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es reconeix com a BIC els Moros i Cristians d'Alcoi. Els informes favorables del Consell Valencià de Cultura, la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i la Universitat d'Alacant han sigut definitius per al reconeixement d'una celebració en la qual també es posa en valor la música, el teatre i la gastronomia.

A l'informe d'aquestes institucions es destaca que les festes han contribuït a la conservació d’oficis tradicionals i exclusius, i han contribuït a superar diferents esdeveniments i problemes esdevinguts durant segles, com la crisi del teixit industrial o conflictes bèl·lics i socials.

La declaració de Bé d'Interés Cultural Immaterial comporta mesures de protecció de la tradició i treballs d'investigació al voltant de la festa. 

D’altra banda, es fa referència a la participació en les festes, atés que la memòria de l'Associació de Sant Jordi recollia 11.652 associats en 2017, que representa al voltant del 20% d’una població de poc més de 59.000 habitants.

Aquest informe se suma als que es van presentar i van aprovar en el ple de desembre sobre diversos actes d’aquesta mateixa festa a Ontinyent, al novembre sobre el Cabildo de Saix, i a l’octubre sobre la Fira de Cocentaina.

També et pot interessar

stats