Els Moros i Cristians aterren a Getafe amb una desfilada

Quasi 200 festers participen aquest dissabte en una marxa al centre comercial Getafe 3, on s'interpreten marxes i pasdobles

Els Moros i Cristians d'Alacant han desfilat pel centre comercial Getafe 3 de la localitat madrilenya / À Punt NTC

La ciutat d’Alacant promociona aquest cap de setmana les festes de Moros i Cristians, que se celebren als barris alacantins de Vilafranquesa (o el Palamó), Rebolledo, Sant Blas i l'Altell. Per a donar a conéixer aquesta festivitat, el Patronat de Turisme Costa Blanca, que depén de la Diputació Provincial d'Alacant, ha organitzat una exposició al centre comercial Getafe 3 de Madrid que es podrà visitar fins al pròxim diumenge, 22 de maig.

La mostra inclou indumentària típica de les festes i panells informatius, així com una desfilada per l'interior del recinte comercial, amb la participació de quasi 200 festers amb vestits tradicionals, que fan marxes cristianes i pasdobles, acompanyats de dues bandes de música.

L'ambaixada festera arribada des de la Comunitat Valenciana està formada pel regidor de Festes d'Alacant, Manuel Jiménez; el director de Turisme-Costa Blanca, José Francisco Mancebo; el president de la Federació de Moros i Cristians d'Alacant (FMYCA), Juan de Dios Bermúdez; i la banderera major de la Federació, Sonia Lorenzo. També hi han assistit els presidents de les organitzacions festeres de l'Altell i Vilafranquesa, Miriam Parodi i José Pascual Saura, respectivament.

El regidor de festes, Manuel Jiménez, ha defensat que és una manera de promocionar les festes fora de la província d'Alacant, "perquè creiem en el seu potencial turístic i en el que significa aprofundir en les nostres arrels, per a convidar els madrilenys a gaudir de les nostres festes", ha assegurat.

Al mateix temps ha destacat que "servirà com a anunci del Desembarcament, programat per al 6 d'agost, en ple estiu i amb una ciutat que estarà de gom a gom per la presència de José Tomás a la plaça de bous d'Alacant l'endemà", ha afegit el regidor.

També et pot interessar

stats