Mor Rutger Hauer als 75 anys, el replicant rebel de ‘Blade Runner’

Des de jove va destacar en la televisió i el cinema holandés, però la fama li va arribar amb el seu salt a Hollywood.

L’actor Rutger Hauer en una imatge d’arxiu del 2014
L’actor Rutger Hauer en una imatge d’arxiu del 2014 / Angelo Carconi (Efe)

L’actor holandés que més sales de cinema internacionals ha omplit, Rutger Hauer, ha mort als 75 anys després de patir una malaltia fulminant. Cèlebre pel seu paper de replicant rebel en Blade Runner, la família va decidir no fer pública la defunció divendres i deixar-ho per a després de celebrar el funeral.

Des de jove va destacar en la televisió i el cinema holandés, però la fama li va arribar amb el salt a Hollywood. Primer enfrontant-se a Silvester Stallone en la pel·lícula de 1981 Nighthawks Nighthawks('Falcons de la nit') i després quan va entrar a formar part dels replicants als quals havia de caçar Harrison Ford. De fet, Hauer serà recordat en la història del cinema com a Roy Batty en aquesta pel·lícula de ciència-ficció estrenada el 1982, considerada una peça de culte per a cinèfils.

En el film s’enfronta al protagonista encarnat per Harrison Ford com a líder d’una banda carismàtica però violenta d’androides que imiten físicament l’ésser humà, però amb una força infinitament superior. Precisament, en aquesta pel·lícula de Ridley Scott, l’actor va pronunciar un dels monòlegs més famosos de la gran pantalla conegut com a "Llàgrimes en la pluja". Més recentment, ha aparegut en pel·lícules destacades com Sin City, en la qual encarnava el cardenal Roark, i com el malvat de Batman Begins, de Christopher Nolan.

També et pot interessar

stats