Mor “el rei” de les ranxeres, el cantant i actor Vicente Fernández

La veu que va popularitzar clàssics com Volver, volver ha faltat amb 81 anys, després de mesos hospitalitzat 

Imatge d'arxiu de Vicente Fernández actuant a l'escenari dels Latin Grammy Awards en 2019
Imatge d'arxiu de Vicente Fernández actuant a l'escenari dels Grammy llatins el 2019 / Steve Marcus (Reuters)

El reconegut cantant mexicà Vicente Fernández ha mort aquest diumenge amb 81 anys després de diverses setmanes ingressat a l'hospital a causa d'una caiguda a la seua casa, segons ha confirmat la família a través d'una publicació en xarxes socials.

El Charro de Huentitán va perdre la vida després d'haver tingut el país en suspens en les últimes setmanes, però, sobretot, en les últimes hores, ja que el dissabte la família va comunicar que es trobava en "estat crític" de salut i "amb pronòstic molt reservat".

El també actor va arribar a principis d'agost a un hospital particular de Guadalajara (oest de Mèxic), després de patir una caiguda, la qual li va provocar un colp a les cervicals pròximes al crani, danyant-se la medul·la i deixant-lo sense moviment de braços i cames.

A causa d'això va haver de ser sotmés a una cirurgia d'urgència que li va generar una deterioració respiratòria i el va deixar connectat a respiració artificial, per la qual cosa es va mantindre en teràpia intensiva quasi sis setmanes.

A mitjan setembre, l'intèrpret va millorar i romania en una habitació comuna de l'hospital per a rebre rehabilitació física, però a inicis de desembre va ser reingressat a l'àrea de teràpia intensiva pel fet que el seu estat de salut es va deteriorar.

Amb icòniques interpretacions de cançons com Volver, volver o El rey, Fernández va marcar la seua carrera, però també la història de la música ranxera. La dinastia dels Fernández i la vocació familiar per aquest gènere musical continuen amb el seu fill Alejandro Fernández i el seu net Alex, al costat dels qui va arribar a actuar en els Grammy llatins el 2019.

També et pot interessar

stats