Mor el poeta Antonio Cabrera

És autor dels llibres de poemes ‘En la estación perpetua’, ‘Con el aire’ i ‘Piedras al agua’.

Mor el poeta Antonio Cabrera
Mor el poeta Antonio Cabrera

El poeta Antonio Cabrera s'ha mort als 61 anys, dos anys després d'haver patit una greu lesió medul·lar després d'un accident, segons han confirmat fonts de l'editorial Tusquets, on va publicar diverses de les seues obres.

Cabrera va nàixer a Medina-Sidonia (Cadis) i ara estava establit a la Vall d'Uixó, on els últims anys va treballar com a professor de Filosofia en un institut d'ensenyament secundari.

És autor de tres llibres de poemes: En la estación perpetua (Visor, 2000), amb què va obtindre el XII Premi Internacional de Poesia Fundació Loewe, i el Premi Nacional de la Crítica 2001; Con el aire (Visor, 2004), pel qual el van guardonar amb el XXV Premi Ciutat de Melilla, així com amb el Premi de la Crítica Valenciana 2005; i Piedras al agua (Tusquets, 2010).

També va publicar una col·lecció de haikus de tema ornitològic titulada Tierra en el cielo i és responsable de l'edició de Cimas y abismos (Renacimiento, 2012), de José Luis Parra.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat en el compte de Twitter que es notarà l'absència del poeta però ha subratllat que la seua obra sempre l’acompanyarà. "Si estem ací, en la vida, és perquè es note", va dir el poeta Antonio Cabrera. "Notem la seua vida, notarem la seua absència, i la seua obra ens acompanyarà sempre. Descanse en pau", ha dit.

També et pot interessar

stats