Mor Peter Mayhew, l'actor que interpretava Chewbacca en 'Star Wars'

Elx acull aquest dissabte 4 de maig, Dia Mundial de Star Wars, una fira amb activitats per a tota la família.

Peter Mayhew, a l'estrena de la pel·lícula "Star Wars. Episodi VII: El despertar de la força" al Leicester Square de Londres
Peter Mayhew, a l'estrena de la pel·lícula "Star Wars. Episodi VII: El despertar de la força" al Leicester Square de Londres / Facundo Arrizabalaga (Efe)

L'actor britànic Peter Mayhew, que va interpretar Chewbacca en la saga Star Wars, ha mort als 74 anys. Encara que s'ha fet pública la mort de l'actor aquest divendres, Mayhew va morir dimarts en sa casa a Texas.

Mayhew va enamorar els fans de La guerra de les galàxies per la seua interpretació del pelut i entranyable Chewbacca, el company inseparable d'aventures de Han Solo (interpretat per Harrison Ford) i el copilot del Falcó Mil·lenari.

Encara que Chewbacca no articulava paraula i només emetia udols indesxifrables, aquest personatge és un dels més carismàtics de la saga de ciència-ficció ideada per George Lucas.

Mayhew va donar vida a aquest personatge en les tres pel·lícules originals: Star Wars. Episodi IV: Una nova esperança (1977), Star Wars. Episodi V: L'Imperi contraataca (1980) i Star Wars. Episodi VI: El retorn del Jedi (1983).

L'actor va tornar a interpretar Chewbacca en Star Wars. Episodi III: La venjança dels Sith (2005), que va tancar la segona trilogia de la saga; i Star Wars. Episodi VII: El despertar de la força (2015), que va iniciar la tercera i, fins ara, última sèrie de tres pel·lícules de La guerra de les galàxies.

Els seus familiars van destacar que Mayhew va treballar sense descans per a superar els seus problemes de mobilitat i poder ficar-se de nou en la pell de Chewbacca en l'Episodi VII. "Per a ell, la família de Star Wars significava molt més que un personatge en una pel·lícula", han assenyalat.

Retolet: Fira friqui "Que la plaça t'acompanye", demà a Elx

La plaça de Baix d'Elx acull aquest dissabte 4 de maig, de 17:30 a 23.30h, el Dia Mundial de Star Wars, una fira friqui amb activitats tematitzades per a tota la família. L'entrada és gratuïta i a les 21:00 h està previst un concert de bandes sonores a càrrec de la Unió Musical de la Torre del Pla.

També et pot interessar

stats