Mor el periodista i crític de cine Antonio Gasset

Conegut per dirigir i presentar l'espai de TVE 'Días de cine', l'Acadèmia del Cine el va reconéixer amb el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez en 2011

Imatge d'arxiu d'Antonio Gasset durant la presentació d'un programa de "Días de cine"
Imatge d'arxiu d'Antonio Gasset durant la presentació d'un programa de 'Días de cine" / Arxius TVE

L’Acadèmia del Cine ha anunciat aquest dimecres que s'ha mort el periodista i crític de cine Antonio Gasset, als 75 anys. Gasset va ser conegut principalment per ser el director i presentador de l'espai Días de cine en TVE. L'Acadèmia del Cine el va reconéixer amb el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez en 2011.

Durant els anys 70 i al començament de la dècada dels 80 del segle passat també va participar en diverses pel·lícules espanyoles. En 1994 va començar com a director del programa Días de cine, amb Aitana Sánchez-Gijón com a presentadora de l'espai, a la qual va substituir un any més tard.

El 23 de setembre de 2003 va estrenar l'espai televisiu Off Cinema, de nou dirigit i presentat pel mateix Gasset, l'objectiu del qual era la divulgació del cinema independent. El 20 de desembre de 2007 es va emetre l'últim programa de Días de cine dirigit i presentat per Antonio Gasset, degut que es va acollir a l'expedient de regulació d'ocupació d'RTVE.

També et pot interessar

stats