Mor Motoo Abiko, un dels creadors de Doraemon

Conegut artísticament com Fujiko A. Fujio, Abiko ha mort a sa casa de Kawasaki als 88 anys

Doraemon i els seus amics
Doraemon i els seus amics / Fujiko A. Fujio i Fujiko F. Fujio

El món del manga està de dol per la mort del cocreador de Doraemon, Motoo Abiko, més conegut com Fujiko A. Fujio. Van trobar el cos sense vida d'Abiko a primera hora d'aquest dijous la seua casa de la ciutat de Kawasaki, al sud de Tòquio, segons van recollir mitjans com la cadena pública NHK.

La policia està investigant la causa de la mort, encara que aparentment no s'haurien trobat signes de violència.

Abiko va nàixer el 1934 a la ciutat de Himi, en la prefectura de Toyama (en la costa oriental del centre del Japó), i aspirava des de la seua joventut a convertir-se en dibuixant de manga (mangaka).

Després de graduar-se a l'escola secundària a la ciutat de Takaoka, on s'havia mudat des de la seua veïna ciutat natal i on va conéixer al que durant anys seria la seua altra meitat, Fujimoto, va treballar en el periòdic local, dirigit pel seu oncle. Es va encarregar de fer retrats i entrevistes per a la secció d'art i societat.

En 1954, incentivat per Fujimoto, va deixar l'empresa i es va mudar a Tòquio i va residir en la famosa residència Tokiwa, on pioners del manga modern com Osamu Tezuka van passar la seua joventut i van despuntar les seues carreres. Aqueix any el duo adoptaria el nom artístic Fujiko Fujio i crearien diverses obres junts abans de separar-se el 1987.

Abiko seria professionalment conegut amb el pseudònim Fujiko A. Fujio, mentre que Fujimoto amb el de Fujiko F. Fujio.

Entre les obres que deixa Abiko a títol individual es troben títols com a Ninja Hatori-kun (El ninja Hattori) o Warau Salesman (The Laughing Salesman), que serien reeixidament adaptats a sèries d'animació, entre altres treballs.

Fujimoto, creador de la sèrie del popular gat còsmic Doraemon, que durant anys ha influït també en el nom d'Abiko, va morir en 1996 amb 62 anys per un càncer.

També et pot interessar

stats