Mor el llegendari crooner Tony Bennett als 96 anys

Amb setanta anys de trajectòria i vint premis Grammy, va abandonar els escenaris el 2021 per l’Alzheimer que patia 

Imatge d'arxiu del cantant Tony Bennett
Imatge d'arxiu del cantant Tony Bennett / Carlo Allegri (Reuters)

El crooner nord-americà Tony Bennett, intèrpret del memorable I Left My Heart in San Francisco, ha mort a 96 anys. Ni més ni menys que Frank Sinatra va parlar d’ell com "el millor cantant del negoci" després que es convertira en una estrela dels anys cinquanta. Bennett va vendre 50 milions de discs i va guanyar vint premis Grammy, inclòs un premi a la trajectòria.

Com més major es va fer, més diferents n'eren els col·laboradors. Bennett tenia 80 anys quan va gravar un àlbum de duets el 2014 amb Lady Gaga i va fer una gira mundial amb ella el 2015. Els companys dels seus populars àlbums Duets van des de l'antic Beatle Paul McCartney i la reina del soul Aretha Franklin fins a l'estrela del country Willie Nelson i Bono d'U2.

Bennett va celebrar el seu 90é aniversari el 2016 amb una festa a Nova York que va atraure celebritats com Bruce Willis i John Travolta. L'Empire State Building va fer un espectacle de llums en honor seu. També va publicar una memòria el 2016 titulada Just Getting Started.

El cantant també va deixar marca en el cinema. Va debutar en la pantalla gran el 1966 amb The Oscar i el 1999 es va interpretar a si mateix en la comèdia Una teràpia perillosa, amb Robert De Niro i Billy Crystal com a protagonistes.

A principis del 2021 va revelar que li van diagnosticar la malaltia d'Alzheimer el 2016, però va seguir gravant després del diagnòstic i més tard va tuitejar: "La vida és un regal, fins i tot amb l'Alzheimer". A causa de la seva malaltia, Bennett es va retirar de l'actuació després del seu darrer concert al Radio City Music Hall els dies 3 i 5 d'agost de 2021.

També et pot interessar

stats