Mor l'il·lustrador saragossà Calpurnio Pisón, establit a València

El creador de l’icònic Cuttlas ha mort després d’una llarga malaltia

Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón
Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón / Twitter: @SalonComicZgz

L'il·lustrador saragossà Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, més conegut pel nom artístic de Calpurnio Pisón, ha mort aquest dijous, 15 de desembre, després d’una llarga malaltia. Establit a València, és el creador, entre altres obres, de Cuttlas, una tira còmica que va publicar durant 37 anys, a la qual havia dit adeu fa només uns mesos. 

Cuttlas, el personatge més famós de Calpurnio, al que va dibuixar durant 37 anys
Cuttlas, el personatge més famós de Calpurnio, al que va dibuixar durant 37 anys / Calpurnio

L'editorial Blackie Books ha lamentat la defunció en un comunicat que han publicat en les seues xarxes socials, en què l’han qualificada de “cruel" notícia. "Sabíem que estava malalt, però ens donaven esperances el seu entusiasme incansable, i la fe i la il·lusió amb què se submergia en el nou projecte que havíem emprés junts, l'edició del llibre del Tao, de Lao Tse".

També el Ministeri de Cultura ha lamentat la defunció amb una publicació en Twitter en què han homenatjat el dibuixant recuperant l'obra que va crear per a la iniciativa Historietas jacobeas.

En Blackie Books —amb què Calpurnio treballava des del 2018— han recordat que és l'il·lustrador, dins del projecte "Clásicos liberados", de l'Odisea i la Ilíada, que, segons l’editorial, han sigut "un dels grans projectes de la seua vida".

Expliquen que, per a Odissea, va dur a terme un treball impressionant de documentació durant quasi dos anys: “Tenaç com era, va arribar a saber més que ningú de nimfes i déus, d'armes i vaixells, d'herois i batalles".

Imatge de la Iliada il·lustrada per Calpurnio en 2022 per a l'editorial Blackei Books
Imatge de la Iliada il·lustrada per Calpurnio en 2022 per a l'editorial Blackei Books / Calpurnio

Per això no hi ha res casual en els seus dibuixos aparentment simplíssims, han assenyalat. Quan es va ficar en Ilíada, ja era una autoritat en el món de l'antiguitat clàssica –afirmen–, cosa que es reflecteix en el treball que va fer per a aquest llibre, que qualifiquen d'”obra mestra”.

També et pot interessar

stats