Mor l’humorista Paco Arévalo als 76 anys

Criat a Catarroja, la seua trajectòria ha estat estretament vinculada a la Comunitat Valenciana

Entrevista a Arévalo en el programa 'La Plaça', de Canal 9 / Arxiu RTVV
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de gener 2024 - 22:14 Actualitzat: 03 de gener 2024 - 23:02

L’humorista Francisco Rodríguez Iglesias, més conegut com a Paco Arévalo, s'ha mort aquest dimecres als 76 anys al seu domicili de València. Nascut a Madrid, però criat a Catarroja, ha tingut una trajectòria professional i una vida personal estretament vinculada a la Comunitat Valenciana. 

Arévalo va començar els primers passos en el món de l'espectacle com a membre d'El bombero torero, un xou còmic taurí. Més tard va iniciar una carrera com a humorista i actor còmic que el va portar a participar en diverses pel·lícules, sèries i obres de teatre. El 1983 va aconseguir major popularitat quan va aparéixer setmanalment en el concurs televisiu Un, dos, tres, responda otra vez i, anys més tard, Antena 3 li va cedir un espai propi amb Arévalo y Cía. També va aparéixer en altres espais televisius, com Risas y estrellas, de TVE, el 1997.

En els últims anys havia fet col·laboracions televisives en espais com Sábado Deluxe i En tu casa o en la mía, del seu gran amic Bertín Osborne.

Va debutar en el cinema el 1981 amb la pel·lícula Su majestad la risa i va participar en nombrosos films còmics al llarg de la dècada, entre altres El currante (1983), Agítese antes de usarla (1983) i El pan debajo del brazo (1983). La seua carrera cinematogràfica va continuar en els anys 90 i 2000 en films com ¡Ja me maaten...! (2000), El oro de Moscú (2003) i Isi & Disi, alto voltaje (2006) entre altres.

En els escenaris, després d'una llarga carrera d'actuacions en sales de festa i locals de tota Espanya des dels anys huitanta, entre els seus últims treballs hi ha l'obra Dos mellizos, que a partir del 2011 va protagonitzar amb Bertín Osborne.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat el condol a través de les seues xarxes socials. "Se'n va un home divertit, afable i amant de la Comunitat Valenciana. Descansa en pau", ha assegurat. 

La Unió d'Actors i Actrius també s'ha fet eco de la defunció del còmic, en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats