Mor l'historiador alacantí Joaquín Santo Matas als 69 anys

Va ser director de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert entre els anys 2003 i 2009

Joaquin Santo Matas
Joaquin Santo Matas / Diputació d'Alacant
09 de novembre 2022 - 18:59

L'historiador Joaquín Santo Matas, que va ser director de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, ha mort aquest dimecres als 69 anys, segons ha informat la Diputació d'Alacant, que ha expressat les seues condolences pel decés. També l'Institut Juan Gil-Albert ha lamentat la mort de Santo Matas.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha expressat en un comunicat el seu condol, en nom de tota la corporació, i ha lamentat "aquesta gran pèrdua d'una persona que ha destacat pel seu compromís i lliurament en favor de la cultura alacantina durant quatre dècades i des de diferents llocs de responsabilitat".

Joaquín Santo Matas va ser director de l'IAC Juan Gil-Albert entre els anys 2003 i 2009. Posteriorment, de 2011 i 2015, va ser assessor de Cultura i coordinador i programador de concerts de l'Auditori de la Diputació Provincial d'Alacant (ADDA).

Aquest historiador i polígraf alacantí era en l'actualitat vocal del Consell Valencià de Cultura i va ser també diputat en les Corts entre 1983 i 1991. Ha format part de la comissió científica-artística del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el novembre de 2014 va ser designat acadèmic de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana.

Entre altres mèrits, va rebre el 2015 el Premi Hermes Comunidad Valenciana a la Comunicació per la seua labor divulgadora de la cultura durant quatre dècades.

En la seua trajectòria com a escriptor, ha publicat, entre altres, els llibres Alacant 1939, Història de la Societat del Canal de l'Horta d'Alacant 1907-2007; Trenta alacantins al servei de la Humanitat, Fogueres de Sant Joan o Canalejas i Alacant.

També et pot interessar

stats