Mor l'escriptora i docent Carme Miquel

Dimecres a les nou del matí s'instal·larà la capella ardent al Tanatori Municipal de València i, a les 19:00 hores se celebrarà el funeral.

VÍDEO | Mor l\'escriptora i docent Carme Miquel

L'escriptora, mestra i activista Carme Miquel ha mort als 74 anys, després d'una llarga malaltia. Dimecres a les nou del matí s'instal·larà la capella ardent al Tanatori Municipal de València i, a les set se celebrarà el funeral en el mateix lloc. 

L'autora de la Nucia (Marina Baixa), era una referent de les lletres valencianes, com a creadora i pel foment de l'ús del valencià.  Miquel era membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i integrant del Moviment de Renovació Pedagògica Freinet. 

Com a docent, destaca la dedicació de més de quranta anys a l’educació, l’escriptura i la promoció del valencià, i fins i tot va ser presidenta de l’Escola Valenciana entre 1990 i 1994 i de la Cappepv.

Amb més d’una trentena de llibres publicats, la seua obra Aigua en cistella ha sigut reeditada més de deu vegades i supera els 19.000 exemplars venuts.

Activista dins i fora de l'aula, la trajectòria de Miquel ha estat reconeguda en més d'una ocasió. El 1995 va rebre el Premi d'Honor Jaume I i també el Miquelet d'Honor.  Al gener va ser guardonada amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, que distingeix les persones, institucions i iniciatives que representen els valors i els objectius que promou l’entitat sense ànim de lucre, com és el foment de la lectura i l’ús del valencià.

Marzà destaca que és una dona referent que “ens ha de guiar el camí”

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha dit que hui tots els valencians i valencianes “estem un poc orfes”, perquè Carmen Miquel, segons ha destacat, ha sigut una dona que ha donat molt per la Comunitat Valenciana, per la renovació pedagògica, per la cultura, el feminisme, l’ecologisme, “una dona referent que ens ha de guiar el camí”.

També et pot interessar

stats