Mor l'actriu Laura Valenzuela als 92 anys

El 2012 va recollir el Premi de l'Acadèmia de Televisió a tota la seua trajectòria professional i es va retirar de la vida pública

Laura Valenzuela, acompanyada de la seua filla, en una imatge d'arxiu
Laura Valenzuela, acompanyada de la seua filla, en una imatge d'arxiu / Marta Fernández / Europa Press

L'actriu i presentadora Laura Valenzuela ha mort aquest divendres als 92 anys a l'hospital madrileny de La Princesa, on va ingressar dimecres passat.

Rocío Laura Espinosa López-Cepero, vertader nom de la presentadora, va nàixer a Sevilla el 18 de febrer de 1931 i va començar la seua trajectòria artística molt jove en el món del cinema. En pocs anys es va convertir en un dels rostres més populars de la xicoteta i pantalla gran.

Protagonista de cintes com La violetera, Aquellos tiempos del cuplé o Soltera y madre en la vida, Valenzuela va ser una de les primeres presentadores de TVE, on presentava, cantava i ballava.

Casada amb el conegut productor de cinema José Luis Dibildos des de 1971, l'actriu també va desenvolupar la seua carrera a l'estranger, treballant amb estreles de la talla d'Alain Delon en El tulipán negro en 1964, o amb Sofia Loren en Madame Sans-Gene en 1961. També va compaginar la seua carrera al cinema amb mítics programes com a Galas del sábado, amb Joaquín Prat com a parella professional en la pantalla petita.

Va ser el 1971 quan Laura Valenzuela va decidir retirar-se després de passar per l'altar amb José Luis Dibildos, per a dedicar-se a la seua família, ja que a penes sis mesos després de les seues noces naixia la que va ser la seua única filla, Lara. No seria fins a quasi vint anys després, el 1990, quan la presentadora tornaria al treball en Telecinco, on va presentar ¿Dígame?', Se acabó la siesta, Date un respiro, Las mañanas de Tele 5 amb José María Íñigo o Mi querida España. Posteriorment, va tindre diferents aparicions en TVE, on va presentar Mañanas de primera, Entre tu y yo o la gala del 50é aniversari de la cadena pública.

El 2012 va recollir el Premi de l'Acadèmia de Televisió a tota la seua trajectòria professional i posteriorment, i després de 52 anys de carrera, es va retirar dels focus i de la vida pública per a gaudir de la seua família.

També et pot interessar

stats