Mor l’actriu Concha Velasco als 84 anys

L'artista va deixar definitivament els escenaris l’any 2021 per problemes de salut

Mor Concha Velasco
Mor Concha Velasco / À Punt
02 de desembre 2023 - 11:14

L'actriu Concha Velasco ha mort aquest dissabte als 84 anys a l'Hospital Puerta del Hierro de Majadahonda (Madrid) “a conseqüència d'una complicació en la seua malaltia”, segons han confirmat els seus fills, Manuel i Paco Martínez, en un comunicat.

"No tenim més que paraules d'agraïment per al personal de l'hospital. Som uns afortunats per haver gaudit de la millor mare del món i per rebre l'afecte de tants espanyols que la volen i l'admiren. Gràcies a tots", han afegit els fills.

L’artista va patir un limfoma el 2014 que la va mantindre apartada dels escenaris durant mesos. La tornada als teatres, per a representar l'obra "La habitación de María", creada pel seu fill Manuel, va estar condicionada a una vigilància mèdica i un repòs que, com ella mateixa va reconéixer, era incapaç de complir.

L'estiu del 2021, la salut de l’actriu es va deteriorar dràsticament i els seus fills van decidir el març del 2022 traslladar-la a una residència. El 15 de setembre del 2021, amb 81 anys, es va retirar definitivament dels escenaris amb una última representació en el Teatro Bretón de los Herreros de La Rioja. Al desembre d'aquell any la van haver d'ingressar a l'hospital amb problemes de l'aparell digestiu, el fetge i artritis.

En un dels últims documentals en què va participar, disponible en À Punt Mèdia, Velasco va parlar amb molta enteresa de la mort, i va dir que no li agradaria morir-se “ni d’alzheimer, ni en un escenari, que és una falta d’educació”. 

Juan Diego, Concha Velasco i Luis García Berlanga, en una imatge d'arxiu
Juan Diego, Concha Velasco i Luis García Berlanga, en una imatge d'arxiu / À Punt
Mor Concha Velasco als 84 anys
Mor Concha Velasco als 84 anys / Emilio Naranjo (EFE)

L'eterna chica yeyé és una de les principals intèrprets protagonistes del cinema espanyol, i entre la multitud de reconeixements que ha rebut al llarg de la seua carrera, que va començar molt jove, compta amb el Premi Goya d'Honor (2012), el Max d'Honor (2019), el Valle Inclán a millor actriu per Hécuba (2015), l'Ondas a millor actriu per Gran hotel ( 2012) o l'Espiga d'Or de la Seminci per La hora bruja (1985).

Els seus incomptables papers protagonistes en cinema, teatre i televisió l’han consolidada com una de les actrius més populars i volgudes del panorama nacional.

La capella ardent de l'artista s'instal·larà aquest dissabte en el Teatro La Latina de Madrid a partir de les 13:30 hores de hui.

També et pot interessar

stats