Mor Irene Cara; actriu, cantant i compositora de 'Fama' i 'Flashdance'

L'artista, coneguda per la seua multipremiada cançó "What a Feeling", tenia 63 anys

"What a feeling" és la cançó més recordada de Irene Cara / @Irene_Cara

Irene Cara, l'artista musical estatunidenca guanyadora d'un Oscar i dos premis Grammy per la cançó "What a Feeling", de la pel·lícula Flashdance, ha mort als 63 anys segons ha informat aquest dissabte la seua publicista, Judith Moose, en el seu compte de Twitter. Cara, coneguda també per interpretar Coco Hernández en la pel·lícula musical Fama ha mort aquesta setmana al seu domicili de Florida, per causes encara sense especificar.

"Per favor, compartiu els vostres pensaments i records d'Irene. Estaré llegint tots i cadascun dels missatges i sé que ella somriurà des del cel", ha escrit Moose. "Ella adorava els fans". La família ha demanat privacitat mentre es duen a terme els serveis funeraris de l'artista, "el llegat de la qual viurà per sempre a través de la seua música i de les seues pel·lícules".

Cara, que nasqué al Bronx, Nova York, el 1959, va treballar en televisió i teatre. Amb només cinc anys va debutar en un musical de Broadway, un començament al qual va seguir un paper secundari en una sèrie junt amb Bill Cosby, Rita Moreno i Morgan Freeman.

El 1976 va obtindre el paper principal en el drama musical de 1976 Sparkle, i en 1980 va arribar a ser coneguda internacionalment per la seua actuació en Fama, per la qual va obtindre una nominació al Globus d'Or a la millor actriu.

Tres anys més tard, la seua cançó "What a Feeling" per a la pel·lícula Flashdance també li va valdre un Oscar a la millor cançó original i dos premis Grammy al millor àlbum de banda sonora original i a la millor interpretació vocal pop femenina.

També et pot interessar

stats