Mor el dramaturg i periodista alcoià Juan Alfonso Gil Albors als 92 anys

Entre les seues obres més conegudes figuren 'El tòtem en l'arena', peça clau del teatre valencià contemporani.

Fotografia d'arxiu del dramaturg i periodista Juan Gil Albors EFE
Fotografia d'arxiu del dramaturg i periodista Juan Gil Albors EFE / Kai Försterling

El dramaturg, periodista i membre durant 14 anys de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Juan Alfonso Gil Albors ha mort a València als 92 anys, segons han confirmat fonts familiars.

L'alcoià va ser un dels més destacats exponents del teatre valencià de la segona meitat del segle XX, amb 45 títols estrenats i un centenar d'obres dirigides, amb els temes polítics, socials i religiosos com a arguments dominants al llarg de la seua prolífica obra.

Gil Albors ha rebut nombrosos reconeixements literaris, com el Premi de les Lletres de la Generalitat, el Premi Ciutat de València i el Premi de Literatura de l'Acadèmia Mundial de Ciències i Tecnologia, entre altres premis repartits per tot l'estat espanyol.

Va ser director de Teatres de la Generalitat entre 1996 i 1999, va treballar en diferents mitjans de comunicació, com a Radio Nacional de España, Radiocadena Española i Radio Color, i va ser director d'aquestes dues últimes.

Entre les seues obres més conegudes figuren El tòtem en l'arena, la versió en valencià de la qual va ser revisada per l'escriptor i lingüista Enric Valor i és peça clau del teatre valencià contemporani.

El 2017 va decidir cedir els drets d'autor de la seua Autòpsia a cinc condemnats, que aborda els problemes dels afectats per la talidomida, a l'associació de víctimes pel consum d'aquest fàrmac, Avite.

També et pot interessar

stats