Mor el documentalista valencià Llorenç Soler als 86 anys

Ha sigut i és un referent i un dels precursors del gènere a Espanya

Mor el documentalista valencià Llorenç Soler als 86 anys / À Punt NTC

El documentalista valencià Llorenç Soler ha mort a Barcelona a l'edat de 86 anys. Soler deixa una carrera cinematogràfica consagrada als temes de contingut social i cultural i als problemes de les minories marginades. Ha sigut i és un referent i un dels precursors del gènere a Espanya.

Sempre compromés amb temes de contingut social i cultural, entenia el cinema com una eina per a donar veu als que mai l'han tinguda. També va retratar la realitat valenciana en els anys seixanta i setanta amb títols com ara Del roig al blau, D'un temps d'un país o Ser Joan Fuster.

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha expressat aquest dimarts el condol per la defunció de l'autor i ha transmés la seua estima a la família, als seus amics i a tot el sector. "Ha faltat una persona que ha treballat molt també per l'audiovisual valencià", ha recalcat. Tamarit s'ha referit a la "casualitat" que la seua mort haja tingut lloc l'any en què se celebra el centenari de l'assagista de Sueca Joan Fuster, ja que "ell va ser el primer que va fer un documental en condicions sobre la figura de Fuster”.

També han expressat el seu dolor per la pèrdua de Soler des d'àmbits com el festival DocsBarcelona, on al maig va rebre el Premi d'Honor. "Mestre, cineasta de gran personalitat i un dels pares del documentalisme a casa nostra", afirmen.

També et pot interessar

stats