Mor el director, productor i guionista valencià Carles Pastor, figura referent en els 80 i 90

En la seua dilatada trajectòria ha rebut nombrosos premis i guardons per diverses pelicules, curtmetratges i documentals

El director, productor i guionista valencià, Carles Pastor
El director, productor i guionista valencià, Carles Pastor / José García Poveda / Europa Press

El director, productor i guionista valencià Carles Pastor Moreno, figura referent del cinema de la Comunitat Valenciana en els anys huitanta i noranta, ha mort a 73 anys a Tarragona, on residia actualment.

Des de l’Institut Valencià de Cultura han lamentat la pèrdua i han expressat les condolences a la família. També l’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV) ha manifestat el seu respecte per la marxa "insospitada" d'aquest "excel·lent" cineasta. 

Des de l’Associació d'Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) han ressaltat que va ser una "figura referent" del cinema valencià. "Vam tindre la immensa sort de compartir amb ell projectes, treball i amistat, sempre amb un somriure i un total lliurament. Descansa en pau, amic", ha escrit l'associació en les xarxes socials.

Una trajectòria de quatre décades

Carles Pastor Moreno va exercir la carrera al llarg de quatre dècades en diferents àmbits de l'audiovisual valencià. Va començar la trajectòria com a director en els anys huitanta, amb curtmetratges com Makoki (1982) o L'estrela daurada (1989). El 1996 debutà en el llargmetratge amb la comèdia Una piraña en el bidet, que va obtindre el premi a millor pel·lícula en la Mostra de València-Cinema del Mediterrani de 1996.

Posteriorment rodà Arran de terra (2005), un drama pel qual l'actriu Rosana Pastor guanyà el premi a millor actriu en la Mostra. La tercera pel·lícula, Bestezuelas, va ser un thriller amb ressons del cinema quinqui i tocs d'humor, i es va alçar amb el premi del públic en la secció Panorama Mediterrani de la Mostra de València 2010.

El 2013 va realitzar En el llindar de la consciència, un documental sobre un equip de rodatge a la recerca dels secrets dels xamans peruans. En l'actualitat, preparava un nou llargmetratge titulat Destí perdut, basat en un guió escrit en col·laboració amb Michel Gaztambide i Joan Álvarez.

En paral·lel a aquesta trajectòria estrictament cinematogràfica, el versàtil cineasta desenvolupa també projectes com Camps de maduixes (2005), Batecs (2006) o Menjars per a gats (2008), també premiada en la Mostra de València. A més, va produir i va dirigir diferents programes i sèries de televisió, nombrosos espots publicitaris, filmacions de muntatges teatrals de La Fura dels Baus, Comediants o Els Joglars.

També et pot interessar

stats