Mor el director i guionista Antonio Mercero

Deixa un llegat audiovisual de gran trascendència com "La Cabina", "Verano Azul" o "Farmacia de Guardia".

Fotografia d'arxiu d'Antonio Mercero en 2006
Fotografia d'arxiu d'Antonio Mercero en 2006 / Fernando Alvarado (EFE)

El director i guionista de cinema i televisió Antonio Mercero ha mort als 82 anys després d'una llarga batalla contra l'alzhèimer. El seu treball ha sigut trascendental en la història de l'audiovisual espanyol, amb sèries per a la televisió tan populars com "Verano Azul" o "Farmacia de Guardia".

D'origen basc, Mercero va rebre el Goya d'honor de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques per la seua trajectòria professional l'any 2010. El primer curtmetratge el va filmar el 1960 i va ser el 1972 quan es va fer un lloc dins del panorama cinematrogràfic nacional i internacional amb el migmetratge "La Cabina", que va arribar a guanyar un premi Emmy.

La dècada de 1980 va assentar la seua reputació gràcies a les històries de ficció i sobretot per la popularitat de la sèrie televisiva "Verano Azul", la qual abordava obertament temes complicats en aquells moments com ara el divorci o les llibertats socials. Més endavant, ja en els 90, va dirigir "Farmacia de Guardia", que va mantindre altes quotes d'audiència durant els quatre anys d'emissió.

Arran de la mort de Mercero, nombroses personalitats del món del cinema i de la cultura han expressat el condol per la pèrdua d’una figura històrica. Manuel Campo Vidal, president de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió, ha declarat que el cineasta basc "era una persona amb una genialitat per al guió i per a la realització que destil·lava gota a gota en cadascun dels plànols i seqüències, però, amb aquesta qualitat incontestable, introduïa el factor humà”. Així mateix, la SGAE en un comunicat ha destacat la seua obra amb “un estil inconfusible on prevalien els sentiments i les emocions a través de la comèdia”.

També et pot interessar

stats