Mor el compositor guanyador de tres Oscar Michel Legrand

Entre les seues col·laboracions més conegudes tenim la pel·lícula protagonitzada per Barbra Streisand ‘Yentl’.

El músic s’ha dedicat al cinema durant més de 50 anys
El músic s’ha dedicat al cinema durant més de 50 anys / Efe

El compositor francés Michel Legrand, responsable de la música de pel·lícules com Yentl (1983) o alguns dels clàssics de James Bond com Mai diguis mai més (1983), ha mort aquest divendres als 86 anys.

El compositor no només escrivia la lletra d’algunes de les cançons de componia, també les interpretava i, de vegades va exercir com a actor o guionista. També ha treballat amb grans del jazz com Miles Davis i John Coltrane. L’èxit com a compositor de bandes sonores resideix en el fet que elaborava cançons amb melodies apegaloses i material orquestral amb un fort sentit líric.

Un dels seus treballs més coneguts va ser Els paraigües de Cherbourg (1963), un clàssic del cine europeu protagonitzat per Catherine Deneuve. Tot i que la majoria de la seua música era per a directors francesos com Jean-Luc Godard, també es va implicar en produccions nord-americanes com El cas de Thomas Crown (1968), per la qual va guanyar l’Oscar. El músic s’ha dedicat al cinema durant més de 50 anys, i fins la data, encara treballava en produccions com J’ai perdu Albert (2018).

També et pot interessar

stats