Mor el compositor algemesinenc Adam Ferrero

Durant la seua trajectòria va estrenar obres en auditoris de tot el món i va rebre nombrosos reconeixements internacionals

Adam Ferrero
El músic Bernardo Adam Ferrero, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La música valenciana està de dol. Ha perdut un dels compositors de referència: l’algemesinenc Bernardo Adam Ferrero. Reconegut amb guardons de tot el món, les seues peces s’han estrenat en sales simfòniques de nombrosos països. Més enllà de la seua trajectòria professional, la ciutadania recordarà Adam Ferrero per haver creat l'himne en record a les víctimes valencianes de la covid.

Bernardo Adam era acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid, rector de l'Acadèmia de la Música Valenciana i membre de Mèrit de la Fundació Carles III. El músic algemesinenc té la medalla de la Reial i Militar Orde de Sant Hermenegild, concedida pel rei Joan Carles I, i és doctor honoris causa per la Universitat de Sydney (Austràlia).

Al llarg de la seua llarga trajectòria, Bernardo Adam va rebre nombroses distincions, entre elles la de l'Orde al Mèrit a Nova York per la seua contribució al món de la música, la Batuta d'Or de l'Havana o la Medalla d'Or del Midwest de Chicago.

L'Ajuntament d'Algemesí (Ribera Alta), localitat natal del compositor, va reconèixer la seua trajectòria artística amb el Guardó 2002. De fet, l’alcaldessa d’aquest municipi lamentava aquest dimecres la mort del veí il·lustre. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana li va concedir el Premi Euterpe 2003 a la composició musical.

Mostres de condol com aquesta es repetien dimecres. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut un dels que l’ha lamentada. "La música està de dol. Bernardo Adam Ferrero ha mort. Milers de músics de banda han interpretat les seues obres", ha escrit el cap del Consell en les xarxes socials. Sobre ell, afirmava que va ser "un valencià lleial a la seua terra".

També et pot interessar

stats