Mor Claudi Biern, creador de David el Gnomo, Willy Fog i D'Artacan

El productor de televisió mallorquí, pare de mítiques sèries de dibuixos, ha faltat als 82 anys

El productor, guionista, empresari i animador Claudi Biern Boyd
El productor, guionista, empresari i animador Claudi Biern Boyd / BRB Internacional

El món de l'audiovisual espanyol està de dol. El productor, guionista, empresari i animador Claudi Biern Boyd ha faltat aquest dilluns als 82 anys. Nascut a Palma de Mallorca i criat a Barcelona, va ser un dels grans referents del sector durant les dècades dels huitanta i noranta. Darrere de la seua mà estan mítiques sèries de dibuixos animats com ara David el Gnomo, D'Artacan i els tres gossos mosqueters i La volta al món de Willy Fog

Va fundar les productores audiovisuals BRB Internacional i Apol·lo Films, a través de les quals va donar vida a mig centenar de sèries infantils que marcaren les dècades finals del segle XX. Així es va guanyar el sobrenom del Walt Disney espanyol. Algunes de les més populars són Mortadel·lo i Filemó, Zipi i Zape, El hombre invisible, Iron kid, Angus&Cheryl o Ruy, el pequeño Cid.

El productor també va fer diverses pel·lícules per a televisió en imatge real, com La memoria del agua, i es va atrevir amb altres formats com són La volta al món de Willy Fog, el musical.

Biern va rebre més de quaranta guardons, com el Premi Talent Extraordinari de l'Acadèmia de Televisió 2017, el de Millor Comunicador amb els Xiquets del Festival Internacional de Comunicació Infantil El Chupete el 2014 o la Medalla al Treball President Macià de la Generalitat de Catalunya el 2011.

També va ser directiu del RCD Espanyol en les etapes 1986-1989, 1993-1994 i 2004-2006. El club de futbol ha lamentat a través de Twitter la mort i ha traslladat el condol als familiars i amics del difunt.

També et pot interessar

stats