Mor el cineasta Jean-Luc Godard, uns dels pares de la Nouvelle Vague, amb 91 anys

El cineasta francosuís deixa darrere una carrera prolífica plena de grans obres del cinema, amb els reconeixements de la indústria i moments també d'incomprensió

FOTO: JEAN-CHRISTOPHE BOTT EFE
El cineasta Jean-Luc Godard en una imatge d'arxiu / Jean-Christophe Bott (Efe)

El cinema francés i europeu està de dol. Ha mort el cineasta Jean-Luc Godard amb 91 anys, segons ha anunciat la família. El cineasta, productor, guionista, actor, intel·lectual, i fins i tot alguns dirien que predicador, és recordat també com uns dels pares de la Nouvelle Vague.

Godard deixa darrere una carrera prolífica plena de grans obres del cinema, amb els reconeixements de la indústria i moments també d'incomprensió.  

En el seu palmarés trobem des d'un Oscar al conjunt de tota la seua carrera fins a dues Palmes d'Or honorífiques del Festival de Cannes, un Lleó d'Or a Venècia i un Os d'Or a Berlín.

El cineasta francosuís és el responsable de pel·lícules com Al final de l'escapada, El desprecio, Pierrot el boig, Alphaville, Banda a part, Viure la seva vida o Adiós al lenguaje, paradigma de la seua última etapa com a cineasta, en una línia molt diferent dels seus primers treballs.

Godard va cultivar un cinema avantguardista i va oferir una innovadora manera de filmar. Les seues pel·lícules estaven caracteritzades per la seua acidesa crítica i per la poesia de les seues imatges.

També et pot interessar

stats