Mor el cantautor Luis Eduardo Aute

Considerat un dels grans referents de la cançó d’autor espanyola, ha mort a Madrid als 76 anys.

Luis Eduardo Aute en una imatge d'arxiu

El cantautor Luis Eduardo Auto ha mort aquest dissabte en un hospital madrileny, segons han confirmat fonts del seu entorn familiar.

L’autor de cançons com La belleza o Al alba estava retirat dels escenaris des que va patir un greu infart el 2016, que el va mantindre durant dos mesos en coma.

A més de músic, Aute era director de cine, actor, escultor, escriptor, pintor i poeta.

Es desconeix, de moment, si la mort del cantautor està relacionada amb el coronavirus.

Després de diverses entrades i eixides en hospitals, Luis Eduardo Aute estava a casa on el cuidava la família però ahir va haver de tornar a ingressar en un centre hospitalari, on ha mort aquest matí cap a les 11.30.

Les mateixes fonts ignoren quan i com es farà el soterrar, a causa de les restriccions imposades pel decret d'estat d'alarma pel que fa a capelles ardents, que ara mateix estan prohibides.

El cantant havia celebrat els seus cinquanta anys als escenaris amb un recital multitudinari en desembre de 2015 a Mèxic i amb la publicació d'un poemari que repassava tota la seua trajectòria, amb el títol 'Sexto animal'.

El polifacètic creador era autor de cançons com Rosas en el mar, Una de dos o Las cuatro y diez, que formen part del patrimoni de la cançó d'autor espanyola, en la qual va destacar al costat de figures com Joan Manel Serrat, Joaquín Sabina o Paco Ibáñez.

Aute va nàixer a Manila, la capital de Filipines, el 13 de setempre de 1943. Son pare era fill d’andalusos i sa mare, una filipina d’ascendència valenciana i santanderina.

També et pot interessar

stats