Mor la cantant de Roxette als 61 anys

Marie Fredriksson ha perdut la vida després d'una llarga batalla de 17 anys contra el càncer.

Marie Fredriksson i Per Gessle, de Roxette, en una imatge d'arxiu
Marie Fredriksson i Per Gessle, de Roxette, en una imatge d'arxiu / Reuters

La cantant del grup suec Roxette, Marie Fredriksson, a qui el 2002 li van diagnosticar un tumor cerebral, ha mort als 61 anys, segons han informat els seus representants en un comunicat. "Amb gran tristesa hem de comunicar que Marie Fredriksson, de Roxette, va morir en el matí del 9 de desembre, després d'una llarga batalla de 17 anys contra el càncer", assenyala el text.

La cantant, nascuda el 30 de maig de 1958, va debutar en solitari el 1984 i es va convertir en una de les artistes més volgudes de Suècia. El 1986 va fundar amb Per Gessle el duo Roxette amb l'objectiu de portar la seua música més enllà de les fronteres de Suècia i "junts van començar el seu històric viatge" que en els anys següents els convertiria en una de les majors bandes de pop del món.

Van aconseguir fama internacional amb el tema "The look" al qual van seguir molts altres números com "Listen to your heart", "It must have been love" (de la banda sonora de "Pretty Women") i "Joyride".

Un greu tumor cerebral diagnosticat el 2002 la va obligar a sotmetre's a un tractament agressiu i "gràcies al seu esperit lluitador", la cantant va poder tornar gradualment a partir del 2009 als escenaris. La banda va traure diversos discos més i va tornar a emprendre unes quantes gires, però el 2016 els metges li van recomanar que deixara els escenaris i se centrara en la seua salut.

Fredriksson, que deixa marit i dos fills, "ens deixa un gran llegat musical" i "la seua meravellosa veu, forta i alhora delicada", així com les seues "màgiques actuacions", diu el comunitat. Per a Gessle, l'altra meitat de Roxette, ha donat les gràcies "per tot" a la cantant, a la qual ha qualificat d'"excel·lent músic, mestra de la veu i increïble intèrpret".

També et pot interessar

stats