Mor de càncer als 78 anys Ronnie Spector, fundadora del mític grup The Ronettes

Format el 1957 per Ronnie, la seua germana Esthelle i la seua cosina Nedra Talley, va aconseguir fama mundial als seixanta amb Be my baby

Ronnie Spector en una imatge d'arxiu
Ronnie Spector en una imatge d'arxiu / Efe

Ronnie Spector, cantant i fundadora del mític grup The Ronettes, ha mort de càncer als 78 anys a Connecticut, els Estats Units. "El nostre benvolgut àngel terrenal, Ronnie, va deixar hui aquest món després d'una breu batalla amb el càncer. Va estar acompanyada per la seua família i en braços del seu marit, Jonathan", ha dit en un comunicat la família, qui ha demanat intimitat i ha promés "una celebració de la vida de Ronnie i de la seua música, que serà anunciada més endavant".

Nascuda i batejada com Veronica Yvette Bernett, 'Ronnie', serà recordada al costat del seu grup pels seus dos principals èxits, Be my baby i Baby I love you, versionades per grups de tots els estils durant dècades.

The Ronettes, un dels més famosos "grups de xiques" en voga en els anys seixanta i setanta i nascut al barri novaiorqués de Harlem, va ser format el 1957 per Ronnie, la seua germana Esthelle i la seua cosina Nedra Talley.

The Ronettes
The Ronettes

Gran part de la seua fama la deuen a la seua associació amb el famós Phil Spector, autèntic rei Mides de la música pop, qui es va casar amb Ronnie (d'ací el seu cognom de casada) en un matrimoni que va durar fins al 1972.

La família precisa que Ronnie va demanar que en lloc de flors, els qui ho desitgen que aporten donatius als refugis locals de dones o al fons del col·legi indi americà.

"Ronnie va viure la vida amb lluentor en els ulls, una actitud orgullosa, un sentit de l'humor genial i un somriure en la cara. Estava plena d'amor i gratitud", conclou la família.

També et pot interessar

stats