Mor Ángel Asunción Rubio, fundador i president honorífic de la Federació de Societats Musicals

La missa del funeral s'oficiarà aquest dilluns a les 17 hores a l'església de la Puríssima Concepció de Quart de Poblet

Ángel Asunción Rubio amb l'actual presidenta de la FSMCV, Daniela González
Ángel Asunción Rubio amb l'actual presidenta de l'FSMCV, Daniela González / FSMCV

El president d'honor i membre fundador de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Ángel Asunción Rubio, ha mort aquest diumenge de matí.

Des de la federació han lamentat "profundament la pèrdua" i han traslladat el seu "sentit condol" a la família, amics i "a tantes persones que, com nosaltres, no l'oblidaran".

L'Ajuntament de Quart de Poblet també ha donat el seu "més sentit condol als familiars i amics". "Descanse en pau", han escrit en les xarxes socials, on han relatat que Asunción va ser músic i exdirectiu de l’Agrupació Musical l'Amistat del municipi. A més, amb huit anys va ingressar en la banda, a la qual pertanyia el pare des del 1920.

El president en funcions, Ximo Puig, ha expressat a través de Twitter el seu condol i ha qualificat Asunción com el "fundador del moviment cultural més important de la nostra terra". 

Per part seua, la consellera d'Educació, Cultura i Esport en funcions, Raquel Tamarit, ha traslladat el seu condol i "una abraçada ben forta" a la família i a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ángel Asunción Rubio era membre d'honor del Consell de Cultura i clavari de Sant Onofre. Va obtindre nombrosos premis i reconeixements per la seua gestió, entre aquest la Insígnia de la Música Valenciana atorgada per l'Acadèmia de la Música Valenciana.

La missa del funeral s'oficiarà aquest dilluns a les 17 hores a l'església de la Puríssima Concepció de Quart de Poblet. A l'ofici religiós estarà present una banda de música i músics i abanderats.

També et pot interessar

stats