Mor als 86 anys el cineasta Mario Camus

Camus va dirigir, entre altres pel·lícules, La colmena i Los santos inocentes

Mario Camus, director y guionista cinematogràfic
Mario Camus, director i guionista cinematogràfic / Pedro Puente (EFE)

El director i guionista de cine Mario Camus ha mort amb 86 anys a Santander, segons ha informat l'Acadèmia del Cine aquest diumenge. Des de principis dels anys cinquanta, Camus va crear fins a 29 pel·lícules que ja es consideren grans clàssics del cinema espanyol, com Los días del pasado o Esa mujer.

El seu nom ha estat lligat al dels grans novel·listes espanyols, com Daniel Sueiro, amb qui va debutar en el món del cinema amb el guió de Los farsantes, l'any 1963. També va adaptar la novel·la La colmena de Camilo José Cela l'any 1982 i Los santos inocentes de Miguel Delibes l'any 1984.

A més, aquest cineasta va adaptar al llenguatge audiovisual històries d'escriptors il·lustres del segle XX com Ignacio Aldecoa, Jorge Semprún i Rafael Azcona, entre altres. Així mateix, va traslladar a la televisió la novel·la Fortunata y Jacinta de Benito Pérez Galdós. L'últim film que va escriure i dirigir va ser El prado de las estrellas, el 2007.

Camus va rebre el Goya d'Honor de l'Acadèmia del Cinema l'any 2011, que va dedicar a l'ofici del cinema "que ens germana amb els mestres de la llum i de la música".

També et pot interessar

stats