Mor als 79 anys Luis Raluy, director de circ i el major de la saga Raluy

El 31 de desembre es vetlarà el patriarca del Circ Raluy a València, ja que, com ell deia, "la gent de circ naix i mor on li toca, perquè és de tot arreu"

Luis Raluy, director de circ, pallasso i matemàtic
Luis Raluy, director de circ, pallasso i matemàtic / Raluy Legacy

El director del Circ Raluy, Luis Raluy Tomás, el major de la saga dels Raluy, ha mort als 79 anys mentre estava de gira a València després d'una llarga malaltia.

Nascut el 25 de febrer del 1942 a Sant Adrià de Besós (Barcelona), el major de la saga dels Raluy, fill del fundador Luis Raluy i de Marina Tomás, va eixir als escenaris amb només 5 anys. A partir d'aquell moment ha viscut tota una vida dirigint el circ familiar per tot el món, vivint en un carromato, seguint l'ofici familiar.

A més de pallasso, també serà recordat com a matemàtic, físic, escriptor i músic. Als 79 anys ha deixat definitivament la màgia del circ Raluy a les mans de les seues filles i netes. La mort el va sorprendre aquest dimecres a València.

Niedziela Raluy, artista i neta de Luis Raluy, ha contat a À Punt que la família "se sent part de València" i que Luís volia ser soterrat en aquesta ciutat.

Des de la companyia se n'acomiaden amb pesar, ja que es tracta d'"una persona "molt especial per a tots aquells que el van conéixer", que en contra de la tendència cap als circs cada vegada més grans, va apostar per un circ "més íntim i familiar", explica la seua neta.

El 31 de desembre es vetlarà Luis Raluy a València, perquè, com ell deia, "la gent de circ naix i mor on li toca, perquè és de tot arreu".

El circ mantindrà el seu espectacle

El Circ Raluy Legacy mantindrà les dues sessions del seu espectacle que té previstes aquest dijous a València en memòria del seu patriarca, Luis Raluy Tomás.

La família creu que això és el que li hauria agradat a Luis i, per això, mantindrà les sessions previstes per a les 17:00 i les 19.30 hores en la carpa instal·lada a la Marina de València.

El circ estarà a València fins al 6 de febrer amb Todo (lo)cura, un espectacle "readaptat, innovat, positiu i completament nou, però que continua mantenint el segell centenari del circ clàssic i autèntic", segons afirma en el seu web.

També et pot interessar

stats