Mor als 75 anys la cantant Concha Márquez Piquer

L'artista no ha aconseguit superar la infecció pulmonar que patia

Concha Márquez Piquer ha mort als 75 anys d'edat

La cantant Concha Márquez Piquer ha mort aquest dilluns a l’edat de 75 anys. Filla de la cantant valenciana Concha Piquer i del torero Antonio Márquez, era coneguda principalment per haver interpretat cançons del gènere de la copla, com sa mare. L'artista no ha aconseguit superar la infecció pulmonar que patia, segons han confimat fonts familiars.

Des de molt jove Concha Márquez Piquer va decidir seguir els passos artístics de la seua mare en el món de la cançó, i va tindre el padrinatge de l'aleshores primera dama argentina Eva Perón.

Cantant i actriu d'èxit, va dedicar gran part de la seua trajectòria professional a la copla amb una àmplia discografia, com recorda la SGAE.

Nascuda a Buenos Aires, des de molt jove va voler seguir els passos artístics de la sa mare i dedicar-se al món de la cobla.

Així, va debutar als 24 anys en una Gala Benèfica en el Teatre Calderón de Madrid. Els seus primers dos discos van eixir de seguida al mercat, amb cançons de Juan Solano, mestre que va compondre números molt populars en la veu de la seua mare.

Es va casar en 1962 amb el torero Curro Romero, al qual havia conegut tres anys abans, amb 14 anys, i es va separar d'ell en 1979. Van tindre dues filles, Concha i Coral, que va morir en un accident de cotxe. Després va tindre una altra filla, Iris, amb el seu segon marit, Ramiro Oliveros.

Després de la mort de Coral en 1986 es va retirar dels escenaris, però a principis de 1992 va reaparéixer en el teatre Apolo de Madrid amb l'obra "Madrid, Madrid". En aquesta obra a més del repertori de la seua mare, va cantar revista, "un gènere en el qual cal tindre més picardia que una altra cosa", va assenyalar Márquez Piquer.

Durant aquesta dècada va compaginar espectacles i presentacions i en 2001 va oferir una sèrie de concerts en els quals va interpretar conegudes cobles dels mestres Quintero, León i Quiroga. Aquell mateix any va intervindre en "Els Grans de la Cobla", de TVE , on interpreta dues cançons que va fer famoses la seua mare, "Cinco Faroles" i "Me embrujaste".

En 2002 va presentar el seu llibre "Sabores. Las recetas de mi vida", una col·lecció de plats tradicionals apresos durant els seus viatges.

Sense separar-se del record de la sa mare va publicar "Concha Piquer: Así era mi madre" (2015). Dos anys després, al març de 2017 va presentar la seua autobiografia, "Yo misma", en la qual parlava de la separació del seu primer marit o la defunció de la seua filla menor.

També et pot interessar

stats