Mor als 71 anys l'actriu estatunidenca Kirstie Alle, protagonista de la sèrie 'Cheers'

Guanyadora de dos premis Emmy i un Globus d'Or, també serà recordada per la comèdia cinematogràfica 'Mira qui parla' amb John Travolta

L'actriu Kirstie Alley, el passat agost a Los Angeles
L'actriu Kirstie Alley, l'agost passat a Los Angeles / Monica Almeida (Reuters)

L'actriu estatunidenca Kirstie Alley, guanyadora de dos premis Emmy i un Globus d'Or, ha mort aquest dilluns als 71 anys després de patir un càncer de còlon, segons ha informat la família en un comunicat. "A tots els nostres amics, de punta a punta del món: ens entristeix informar-vos que la nostra mare increïble, forta i afectuosa ha mort després d'una batalla contra el càncer, diagnosticat recentment", assenyalen els fills de la intèrpret en un comunicat difós en el perfil de Twitter de l'artista.

True i Lillie Parker assenyalen que sa mare ha faltat "envoltada de la família més pròxima" i "ha lluitat amb molta força", el que els ha deixat amb la "certesa de la seua alegria inacabable de viure i de les aventures que li esperaven". "Tan icònica com era a la pantalla, era una mare i una àvia encara més increïble", conclouen els dos fills.

Alley va assolir la fama de la mà de la comèdia de l'NBC Cheers, on va protagonitzar des de 1987 fins a 1993 el paper de Rebecca Howe. Aquesta interpretació li va valdre un Emmy i un Globus d'Or en 1991, guardons d'excel·lència de la indústria televisiva i cinematogràfica. El segon Emmy el va aconseguir el 1994 pel rol en la pel·lícula de televisió Un cariño muy especial (Dave's mother).

L'actriu també va protagonitzar amb John Travolta la comèdia cinematogràfica de 1989 Mira qui parla i les dues seqüeles, Mira qui parla ara i Mira qui parla també. "Kirstie ha sigut una de les relacions més especials que he tingut mai", ha dit Travolta en Instagram, on ha publicat una foto de l'artista amb un vestit blanc. "T'estime Kirstie. Sé que ens tornarem a veure", acaba.

Kirstie Alley ha aparegut en més de vint pel·lícules, entre les quals hi ha èxits de taquilla com Star Treck II: la còlera del Khan. Així mateix, va interpretar el personatge principal de la comèdia El secreto de Verónica del 1997 al 2000, pels quals va aconseguir també nominacions als Globus d'Or i als Emmy. Més tard, va competir en els programes televisius Dancing with the stars i The masked singer.

També et pot interessar

stats