Mor Albert Uderzo, creador d’Astèrix, als 92 anys

El dibuixant francés ha mort al seu domicili per una crisi cardíaca sense relació amb la Covid-19.

Albert Uderzo posa amb la figura amb d'Obèlix durant la presentació d'un dels seus llibres
Albert Uderzo posa amb la figura amb d'Obèlix durant la presentació d'un dels seus llibres / Daniel Fouray (Efe)

El dibuixant francés i creador juntament amb René Goscinny de les aventures d’Astèrix el Gal, entre altres còmics, ha mort als 92 anys al seu domicili a Neuilly, una localitat pròxima a París, segons ha confirmat l’editorial Salvat, editora dels còmics d’Astèrix a l’estat espanyol.

Uderzo ha mort a conseqüència d’una crisi cardíaca “sense relació amb el coronavirus”. El dibuixant francés va crear, amb René Goscinny, Astèrix el 1959 com una tira còmica inclosa en la revista francesa La Pilot. Dos anys després van publicar Astèrix, el gal el primer còmic independent de la revista amb guió de René Goscinny.

Després de la mort de Goscinny, l’any 1977, Uderzo va ser també el creador dels guions d’Astèrix. Des de la seua creació, s’han venut més de 355 milions de còpies dels còmics d’Astèrix, s’han traduït a més de 111 llengües i han tingut tingut diverses adaptacions cinematogràfiques que han convertit Astèrix i Obèlix en una icona.

L’últim àlbum d’Astèrix creat per Uderzo va ser Astèrix i Obèlix, el llibre d’or, publicat l’any 2009. Uderzo es va retirar com a dibuixant en 2010, després de 68 anys dedicant-se als còmics.

També et pot interessar

stats