Mor Aina Moll, una de les col·laboradores del 'Diccionari català-valencià-balear'

La filòloga i professora ha sigut una figura central per a la normalització de la llengua.

La filòloga i professora ha sigut una figura central per a la normalització de la llengua
La filòloga i professora ha sigut una figura central per a la normalització de la llengua / UOC

 La professora i filòloga menorquina Aina Moll ha mort als 88 anys. Va ser una figura central de la cultura i la normalització de la llengua. Moll va nàixer a Ciutadella el 1930. Es va llicenciar en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona i va ampliar els estudis a París, Estrasburg i Zuric.

Aina Moll va continuar la tasca de son pare, el filòleg menorquí Francesc de Borja Moll, principal col·laborador d'Antoni Maria Alcover, autor del Diccionari català-valencià-balear (DCVB) iniciat el 1901. Alcover va morir abans de poder acabar el diccionari, però ella, son pare i Manuel Sanchis i Guarner van enllestir els últims volums.

El 1961 Aina Moll va començar a exercir com a catedràtica de francés a l'Institut Joan Alcover de Palma i ho va continuar fent durant vora 35 anys. A més de francés, va ensenyar sempre català de manera extraoficial durant el franquisme, fins que ho va poder fer de manera oficial després de la Transició.

Al llarg de la seua trajectòria va rebre nombrosos reconeixements. La UOC la va investir doctora honoris causa l’any 2012 per tota una vida dedicada al català. Un any després va rebre la Medalla d’Or de Palma.

També et pot interessar

stats