Monfort tanca les celebracions de Moros i Cristians

Vora 2.000 persones del municipi participen en aquesta festivitat, que té més de 200 anys d'història

El municipi de Monfort gaudeix de les festes de Moros i Cristians / À Punt NTC

Montfort, al Vinalopó Mitjà, viu a hores d'ara la processó de la patrona, la Puríssima Concepció. És un dels actes més esperats de les seues festes de Moros i Cristians, d'interés turístic provincial, que fan una pausa fins al mes de febrer. Hi han participat vora 2.000 persones de les 8.000 que habiten el municipi.

Tots han viscut una de les jornades més intenses del calendari fester. Gran part del veïnat integra les diverses comparses cristianes, mores i de contrabandistes, que aquest divendres han participat en la Desfilada General de Comparses. Durant la vesprada han tingut lloc l'arenga i ambaixada cristiana, amb la posterior reconquesta del castell. "Jo crec que és de les úniques festes que comencen a les 9 del matí i s'acaben a les 8 de la vesprada", ha assegurat José Hernández, membre d'una comparsa de moros.

Després, totes les comparses han participat en la Desfilada de la Baixada de les Guerrilles. La Puríssima Concepció ha recorregut els carrers del poble, que l'ha acomiadada amb un castell de focs artificials. "Estem preparant l'expedient per a poder fer aquesta sol·licitud d'interés turístic autonòmic, ja que parlem d'una festa de més de 200 anys d'història", ha contat l'alcalde de Monfort, Juanjo Hernández. Ell també hi ha participat, com no podia ser d'una altra manera, vestit per a la ocasió en la Desfilada.

També et pot interessar

stats