El monestir de la Valldigna recupera el paper com a motor d'activitats culturals

Acollirà el festival Ressona que comença el 18 de novembre i que ofereix teatre, humor, música, reflexió i poesia de manera gratuïta.

El monestir de la Valldigna recupera el paper com a motor d\'activitats culturals
El monestir de la Valldigna recupera el paper com a motor d'activitats culturals

El monestir de Santa Maria de Valldigna, a Simat de la Valldigna, recupera el seu paper com a motor d'activitats culturals de la comarca. Estrena aquesta nova etapa de gestió directa per part de la Conselleria de Cultura amb el festival Ressona Valldigna, que oferirà teatre, humor, música, reflexió i poesia de manera gratuïta.

L'objectiu de la iniciativa cultural és convertir aquest espai emblemàtic en punt de trobada de valencians i valencianes, i com a centre de recerca per a recuperar la història de la Comunitat Valenciana, segons la Conselleria de Cultura.

El certamen compta amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna i dels ajuntaments de Barx, Benifairó de la Valldigna i Simat de la Valldigna.

Programació de les activitats

Les activitats comencen el 18 de novembre, a les 19:00 hores, amb l'actuació de Juja Teatre, que omplirà el monestir amb el seu particular humor crític, corrosiu i sense pèls en la llengua. El 16 de desembre tindrà lloc la primera Festa Estellés amb l'actuació de Pau Alabajos i diversos escriptors de la Safor i la Valldigna. Les activitats continuaran amb el singular còctel de música clàssica i jazz del quartet Les Femmes, que es podrà disfrutar el 23 de desembre.

El 19 de gener serà el torn de l'humorista Eugeni Alemany, amb un imprevisible monòleg ple d'improvisació, irreverència, interacció amb el públic i un ritme frenètic. La següent cita serà el 2 de febrer amb Jazzmatiks i les seues versions en clau de jazz tant de cançons valencianes com de temes de grups internacionals.

El festival Ressona Valldigna clausurarà la seua programació el 16 de febrer amb la jornada Pensament crític, que reflexionarà sobre la figura de Joan Fuster i la seua obra. A més, al llarg dels primers mesos del 2019, es duran a terme diverses actuacions de millora de l'espai, i també un programa d'activitats culturals molt complet.

També et pot interessar

stats