‘El món de Pau’, una sèrie carregada d'aventures que normalitza la síndrome de Down

La Colla d'À Punt estrena els quatre primers capítols de la sèrie infantil aquest dissabte

‘El món de Pau’, una sèrie carregada d'aventures que normalitza la síndrome de Down

La Colla d'À Punt suma un nou amic. Li diuen Pau, és un xiquet de nou anys amb síndrome de Down i també el protagonista d''El món de Pau', la nova sèrie infantil que aquest dissabte estrena À Punt. Una proposta carregada d'aventures alhora que normalitza la diversitat.   

Pau es presenta i fa saber allò que el fa especial: "Tinc síndrome de Down, no sé molt bé què vol dir això, té a veure amb una cosa que es diu cromosomes".

Diego Braguinsky, guionista de la sèrie, explica que Pau té la síndrome de Down, “però ja està”. A partir d'ací les aventures i trastades són les mateixes que les de qualsevol xiquet. 

Un cromosoma marca la diferència, que en el món de Pau tots viuen amb normalitat. En l'acceptació de la diversitat treballa la sèrie. Manuel Campos, gerent d'Asindown, assegura que els més menuts són els futurs empresaris i els futurs mestres, i “se’ls ha d’ensenyar la inclusió des del principi”. 

Una proposta educativa que parla d'independència i creixement personal però, sobretot, és divertida. Amb guió de Diego Branguinsky que confessa que hi ha hagut hores i hores de conversa amb mares i pares, professorat, terapeutes i, sobretot, xiquets, per a retratar una realitat on tot és possible, però a ritmes distints. 

El doblatge també s’ha fet amb cura mil·limètrica. “Has de fer una creació per a no caure en el clixé, amb la manera especial de parlar, perquè no tots els nens amb síndrome de Down parlen igual”, manifesta Braguinsky. 

L'estrena d''El món de Pau' coincideix amb la celebració del Dia Mundial de la Síndrome de Down. La cita, cada dissabte i diumenge en La Colla d'À Punt.

També et pot interessar

stats