El món de la festa trenca barreres de gènere

Aquests passets no n'alteren l'essència, però obrin el camí a unes celebracions més igualitàries

Els càrrecs festers comencen a deslligar-se gradualment d'un gènere específic

Cada vegada més festes patronals es replantegen els rols de gènere més tradicionals. Així, els càrrecs festers comencen a deslligar-se gradualment d'un gènere específic.

 

D’aquesta manera, es normalitza la presència de cavallers en les corts d’honors. A Peníscola, Àngel Caldés és el primer cavaller de les festes patronals, l’únic home d’una cort d’honor formada per huit dames més. 

 

Aquesta nova situació, però, genera dubtes sobre quin vestir portar el gran dia. En el seu cas, no hi ha referents de regionals masculins i, després d’investigar, probablement opte pel de torrentí. 

 

En paral·lel, a Gandiales xiquetes no només volen ser reines, sinó també presidentes de falles. És el cas d’Elena Puchol, presidenta de la falla infantil Escola Pia.

 

A Catí enguany la rogativa ha tingut per primera volta una cantaora mentre que als carnavals de Vinaròs també hi ha reis. Són xicotets canvis en les festes tradicionals que no n'alteren l'essència, però que obrin el camí a unes celebracions més igualitàries.

També et pot interessar

stats